Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (2024)

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (1)

Este cert ca, dincolo de istoria oficiala, Romania mai are si o istorie misterioasa, greu de inteles, care se sustrage logicii comune a cotidianului si „ameninta” sa o trimita in alte dimensiuni, accesibile doar marilor initiati. Cate Romanii exista si catre ce alte universuri magice ne poarta aceste revelatii esoterice? Stiinta si ratiunea s-au impotmolit mai de fiecare data si nu au reusit sa formuleze raspunsuri satisfacatoare, coerente, pentru aceste intrebari, care se dovedesc in continuare, unele, teribil de chinuitoare. Aceste enigme si veritabile capcane ale mintii ar merita, poate, si alt destin decat cantonarea lor in sfera lui „Imposibil! Asa ceva nu exista…”. Sa incercam sa deslusim macar o parte dintre talcurile ascunse ale unor fenomene aparent inexplicabile!

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (2)

Memoria mitica a sustinut de mult timp ca, undeva pe Pamant, exista un loc de unde putem transcende moartea si de unde ne putem alatura zeilor. In Trepte spre Cer, Zecharia Sitchin adanceste explorarile sale fascinante privind istoria Pamantului, in cautarea dorintei de a reveni la divin.Combinand enigma Piramidelor cu legendele incercarilor umane de a urca la Cer precum zeii in cautarea nemuririi, autorul patrunde in vietile faraonilor din Egipt, care au invatat cum sa parcurga Calea Zeilor catre ,,viata vesnica de apoi" vorbeste despre regele sumerian Ghilgames, care a calatorit in tinuturi indepartate in incercarea sa de a ,,atinge cerul" si de a scapa de soarta muritoare; Alexandru cel Mare, care se considera fiul unui zeu; Ponce de Leon, care a explorat Florida in cautarea legendarei Fantani a Tineretii. In cele din urma, autorul vorbeste despre privirea Sfinxului, ,,Ghidul Sacru" privind cautarea interioara si simbolica a vietii vesnice.,,Bine documentat si convingator... Sitchin aduce in aceasta carte logica si invatatura care lipsesc deseori. ...El demonstreaza greselile teoriilor consacrate despre constructorii piramidelor si expune cateva farse antice." - Library Journal ,,Impresionant." - United Press International ,,Convingator." - Booklist

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (3)

Aceasta carte descrie vietile si iubirile agitate, dar si misiunile periculoase ale celor mai mari lohamot ale Mossadului, femeile-razboinic ale serviciului secret israelian. Faptele uimitoare ale acestor femei puternice si curajoase dovedesc ca sunt egalele barbatilor si adesea chiar mai bune decat acestia. In afara de inamicii natiunii, ele au avut de luptat cu o singuratate de multe ori dureroasa, o atitudine uneori neincrezatoare din partea colegilor barbati si au renuntat adesea la visul de a se casatori si de a avea copii. Cu toate acestea, si-au indeplinit cu succes misiunile. Capitolele palpitante ale cartii ne dezvaluie caracterul si realizarile acestor amazoane, de la Yolande, aflata la curtea regelui Farouk al Egiptului, la Dina, cea care a stat aproape de Arhiva Nucleara a Iranului; de la Shula, condamnata la moarte prin spanzurare, la Sigal, care a recrutat cei mai buni agenti musulmani; de la Marcelle, care a sarit de pe geamul incaperii unde era torturata de egipteni, la Yael si Isabel si Danielle, care nu au ezitat sa se aventureze direct in barlogul dusmanului. Linda a supravietuit in mod miraculos Holocaustului, Aliza a daramat barierele, Trioul – trei tinere – a salvat Israelul de un pericol teribil. Si multe alte amazoane au dus la bun sfarsit misiuni uimitoare.Multi ani, activitatile acestor lohamot ale Mossadului au fost tinute secrete de catre autoritati. Azi se ridica valul secretului si realizarile incredibile ale acestor amazoane pot fi aduse la cunostinta publicului. In cele din urma.MICHAEL BAR-ZOHAR este scriitor, orator si fost profesor la Emory University din Atlanta, Georgia. A fost membru al Knessetului, trimis la Consiliul Europei si consilier al generalului Moshe Dayan. Dr. Bar-Zohar este biograful oficial al lui David Ben-Gurion si unul dintre expertii de frunte ai Israelului in spionaj. Este coautor, alaturi de Nissim Mishal, al bestsellerului international Mossad. Istoria sangeroasa a spionajului israelian. Cartile lui Bar-Zohar au fost traduse in 33 de limbi.NISSIM MISHAL a fost una dintre personalitatile de frunte ale televiziunii din Israel, reporter, corespondent la Washington si, in cele din urma, director general al televiziunii de stat. La aniversarile de 50, 60 si 70 de ani de la fondarea statului Israel, Mishal a editat carti cu vanzari-record despre istoria Israelului. Este si coautorul unei carti despre 2 000 de ani de iudaism, impreuna cu profesorul Shlomo Ben-Ami.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (4)

O civilizatie nu poate avea mai multi Dumnezei. Ceea ce ni se ofera astazi prin forma diversificata a religiilor nu este altceva decat o multiplicare mercantila a diverselor gru¬puri de interese. Acestea vizeaza acapararea puterii absolute. Din aceasta lupta pentru putere decurg consecintele numite dezastre umanitare: razboaie, saracie, epidemii, sclavie, torturi, executii, privari de libertate. In vederea obtinerii de avantaje, aceste grupuri acapareaza domenii-cheie ale economiei, mass-mediei, religiei, invatamantul si cultura, culminand cu forul suprem, numit Academia Romana. Suprematia se realizeaza prin crearea unei ideologii care indoctrineaza masele. Sclavagismul, feudalismul, capitalismul, socialismul, crestinismul, islamismul, budismul, sintoismul nu sunt altceva decat moduri de punere in practica a acestor ideologii. Ele au pretentia de a se justifica din credinta in fortele divine. O nota diferita o reprezinta ideologia comunista, fondata de filozoful german, de origine kazara, Karl Marx. Acesta realizeaza, in „Manifestul Partidului Comunist”, un indrumar de crima organizata, prin intermediul caruia adeptii lui pot sa stapaneasca lumea....

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (5)

CUM A LUAT NASTERE CEA MAI MISTERIOASA SI INFLUENTA SOCIETATE DIN LUME?In studiul Francmasoneriei, exista doua tipuri de afirmatii care sunt prezentate mintii cercetatorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale in caracterul lor. Este vorba despre cele istorice si cele traditionale, fiecare dintre ele apartinand francmasoneriei asa cum ne putem gandi la ea sub un alt aspect.Afirmatia istorica se refera la institutie, asa cum o privim din punct de vedere exoteric sau public; cea traditionala se refera doar la caracterul sau ezoteric sau secret.Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, as spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade – preistorica si istorica. Prima este traditionala, cea de-a doua documentara. Fiecare dintre aceste diviziuni trebuie sa fie clar definita in orice investigatie istorica. Mai exista o diviziune, in istorie ezoterica si exoterica. Prima tine exclusiv de arcanele Ordinului si nu poate, asa cum am spus, sa faca obiectul unei investigatii istorice. Cea de-a doua intra in sfera studiului istoric si este supusa tuturor legilor criticii istorice.Cand tratam francmasoneria ca pe una dintre organizatiile sociale ale lumii – ca pe una dintre acele institutii care sunt rezultatul civilizatiei si care au aparut in progresul societatii; si, in cele din urma, cand analizam care sunt influentele pe care conditiile variate ale acestei societati le-au produs asupra ei si ce influente a produs la randul sau asupra acestor conditii variate – atunci am inceput rezolvarea unei probleme istorice si trebuie sa urmarim aceasta cercetare printr-o metoda istorica, si nu altfel. Trebuie sa renuntam la orice speculatie, deoarece istoria se ocupa doar de fapte.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (6)

Document secret de doctrina masonica, textul initial era de uz intern, fiind destinat exclusiv conducatorilor Ordinului Cavalerilor Masoni Alesi Coen ai Universului fondat de Martinez de Pasqually...In aceea perioada "Tratatul" circula doar in copii manuscrise, fiind accesibil doar francmasonilor de grad inalt, practic fiind transmis de la un initiat la altul. Dupa anul 1899 lucrarea a depasit cadrul restrans al Ordinului, devenind patrimoniu universal. Lucrarea lui Pasqually descrie stiinta divina si istoria transmisiei acestei stiinte de la Adam pana in zilele sale. Tratatul sintetizeaza intreaga avutie a stiintei initiatice, plecand de la radacinile din care s-au dezvoltat marea majoritate a curentelor compozite ale francmasoneriei europene: iudeo-crestinismul primar, curentele gnostice, tezele lui Origen, cabala, rozicrucianismul, hermetismul, anumite tratate magice, jansenismul etc.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (7)

In aceasta carte veti descoperi istoria, organizarea si ritualurile unor societati secrete, relatiile acestora cu stiinta si cu puterea, precum si personajele fondatoare sau emblematice ale lor, diverse anecdote si numeroase fapte remarcabile.Punand aceste fapte in perspectiva contextului istoric in care si-au facut aparitia diferitele ordine si explicandu-le evolutia, dar si adap­tarea la fluctuatiile istoriei, aceste grupari din umbra sunt edifica­toare. Ele spun multe despre starea de moment sau de lunga durata a societatilor al caror chip ascuns isi doresc sa fie.Din Antichitate si pana in zilele noastre, istoria acestor societati em­blematice (printre care Ordinul Templierilor, Ordinul Roza-Cruce, Francmasoneria, Ordinul illuminati etc.) inseamna tot atatea aven­turi umane, penduland intre fortele luminii si puterile intunericului.Scriitor, jurnalist independent si conferentiar, Dominique Labarriere a publicat romane, povestiri si numeroase documente inedite. De peste cincisprezece ani, el se consacra in mod special investigarii si analizei faptelor diverse, enigmelor judiciare, proceselor si evenimentelor isto­rice.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (8)

In lucrare veti citi despre implicarea marilor sefi de stat ai marilor puteri, in "Dosarul OZN si Extraterestrii", incepand cu Truman, Stalin, Churchill, Hitler si pana la Ronald Reagan, George Bush, Vladimir Putin, Barack Obama sau Donald Trump.Sunt materiale documentate despre ceea ce stia si Nicolae Ceausescu despre extraterestrii si cum a actionat acesta pana la caderea regimului totalitar, ghidat de evenimente OZN.Sistemul educational traditional plaseaza inceputul Istoriei Omenirii cu circa 8.000 de ani in urma. Religia sau ceea ce a inteles Omul din Scripturi ne invata ca Omenirea s-a nascut cu circa 6.000 de ani in urma si de atunci si pana in prezent se zbate cu neputinta pentru a afla raspunsurile la doua arzatoare intrebari:1. Omul nu stie cine este sau de unde vine?!?!2. Cu atat mai putin, care este scopul sau in viata?!?!

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (9)

La inceputul anului 1967, doi oameni din sudul Tarii Galilor deschid Biroul de Premonitii, unde oamenii isi pot trimite visele si presimtirile, care apoi vor fi monitorizate pentru verificare. Asadar, oameni cu puteri extrasenzoriale.Sunt analizate o serie de aventuri uluitoare ale precognitiei. Spre exemplu, pe 20 octombrie 1966, Eryl Mai Jones, in varsta de 10 ani, din sudul Tarii Galilor, i-a povestit mamei sale un vis pe care l-a avut cu o noapte inainte: „Am visat ca merg la scoala si nu era scoala acolo", a spus ea. „Ceva negru coborase peste tot." A doua zi, la ora 9.14, un mal de pamant prabusit de pe versantul dealului, acoperind scoala din sat si casele din jur. Eryl Mai a fost printre cei 144 de morti.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (11)

Volumul „Casa Poporului – Blesteme si mistere” reprezinta, pe de o parte o fina analiza, – dublata de o incursiune istorica (si nu numai) in domeniul fascinant al resorturilor psihologice umane – privind nerespectarea legilor divinitatii, iar pe de alta parte ofera o dimensiune ontologica asupra misterelor subterane romanesti.Cartea este structurata in doua parti: prima se refera la principalele blesteme bucurestene care i-au vizat pe Elena si Nicolae Ceausescu, dar si la alte trei blesteme cunoscute in literatura, iar cea de-a doua reprezinta o perspectiva analitica asupra misterelor subterane ale Romaniei.Prima parte a volumului consta in analiza minutioasa a urmatoarelor blesteme:Blestemul Saftei Brancoveanu;Blestemele ctitorilor de biserici si manastiri;Blestemul lui Vlad Tepes si al locuitorilor cartierului Uranus, disparut de pe suprafata Bucurestiului;Blestemul ciumatilor;Blestemul Palatului Parlamentului;Blestemele femeilor decedate in urma avorturilor;Blestemele iubitorilor de animale.Celelalte trei blesteme analizate sunt:Blestemul care a adus moartea imparatului Napoleon al III-lea;Blestemul care a adus moartea primarului Bucurestiului, Pache Protopopescu;Blestemul Sfantului Calinic.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (12)

In istoria lor tumultuoasa si contradictorie, adesea confiscata si falsificata de literatura de propaganda, Romania si romanii s-au confruntat cu nu putine scene si situatii apocaliptice, unele absolut inexplicabile. De multe ori, dintr-o ipocrita „pudoare istorica”, s-a preferat trecerea lor cu vederea sau exilarea lor in paginile ingalbenite de trecerea vremii ale unor cronici si documente de arhiva nefrecventabile. Democratizarea accesului la multe dintre informatiile „clasificate”, „secrete”, petrecuta in ultimele decenii, a scos din nou la lumina – chiar daca una crepusculara! – o serie de intamplari, dezastre si catastrofe tinute multa vreme sub obroc si ocultate cu buna stiinta. Poate ca acum este momentul sa le dezambiguizam si sa incercam sa invatam ceva din aceste pagini intunecate ale unei istorii vremelnic trunchiate si, poate, legate de magia neagra, de anumite „pedepse divine” primite de poporul nostru … Dar focul nu intotdeauna purifica locurile si oamenii pacatosi, apele revarsate nu spala necuratenia sufleteasca intinsa asupra tarii ca o molima fara de sfarsit, iar zguduirile care vin din adancuri nu reusesc intotdeauna sa repuna in drepturi ordinea naturala a Pamantului. Sau cel putin asa au crezut multi dintre urmasii victimelor teribilelor cataclisme si dezastre care au ravasit statele romane de-a lungul veacurilor…

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (13)

Ordinul, a carui lucrare suntem invatati s-o onoram cu numele de «stiinta» sau «arta regala», are cu siguranta in vedere un tel mai inalt decat insuflarea necesitatii de a practica virtutile sociale comune intregii lumi si care, in niciun caz, nu sunt monopolul francmasonilor. Desigur, se cuvine ca noi sa ne familiarizam cu ceea ce reprezinta acest obiectiv mai inalt, pentru a ne intreba de ce indeplinirea acestui tel merita sa fie numita stiinta si sa ne lamurim ce sunt acele «Misterii» pe care doctrina noastra ne promite ca le vom putea atinge in cele din urma, daca ne vom concentra destul de intens pentru a intelege ce poate Masoneria sa ne invete.[…] Ni se spune ca aceste «Misterii» au fost predate candva «pe cele mai inalte coline si in cele mai joase vai», expresie care nu este decat o figura de stil pentru a spune, mai intai, ca ele au fost predate in cea mai mare izolare si in cel mai mare secret si, in al doilea rand, ca ele au fost predate atat in forme simple, cat si in forme avansate, in functie de capacitatea de intelegere a discipolilor acestora. Este vorba, bineinteles, de cunoasterea comuna tuturor marilor sisteme secrete ale Misteriilor (despre care spunem ca sunt «ordinele nobile ale arhitecturii», adica ale zidirii sufletului) care au existat in Orient, in Caldeea, Asiria, Egipt, Grecia, Italia, printre evrei, printre mahomedani si printre crestini, chiar si printre popoarele africane necivilizate.Trupul ceresc trebuie construit din insusirile pure ale celui pamantesc. Acesta este unul din cele mai mari secrete si Misterii ale procesului de regenerare si de auto-transformare. Aceasta este adevarata constructie a templului de care se ocupa Masoneria.W. L. WilmhurstC U P R I N SCuvant-inainte la a doua editie romaneasca 7INTRODUCERE - Pozitia si posibilitatile Ordinului Masonic 21CAPITOLUL ISimbolismul profund al Masoneriei 34CAPITOLUL IIMasoneria ca filozofie 67CAPITOLUL IIINote suplimentare despre simbolismul Masoneriei 99Forma lojii 103Pozitiile oficiantilor lojii 112Luminile mari si luminile mici 117Deschiderea si inchiderea lucrarilor 123Sortul masonic 146O rugaciune la inchiderea lucrarilor 148CAPITOLUL IVSfantul Arc Regal al Ierusalimului 150Ceremonia de inaltare 162CAPITOLUL VFrancmasoneria si relatiile sale cu Vechile Misterii 181GLOSAR 225

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (14)

Acest titlu nu are nici cea mai mica pretentie, in ciuda aparentei. Este cat se poate de tehnic, singurul potrivit si autentic pentru subiect, pentru ca traseaza in mod concis planul studiului nostru. O hipotipoza de la υπο (sub) si Τυποζ (intiparire, emblema) este o explicatie plasata asupra unor figuri abstracte. De fapt, Mutus Liber este o culegere de imagini enigmatice.In jurul Mutus Liber s-a format o legenda absurda. O anume Scoala – hermetica doar cu numele – a adus asupra acestei lucrari o reputatie de o obscuritate de nepatruns si, din acest motiv, este venerata ca un sacrament, fara a fi inteleasa. Este gresit; la fel cum a traduce Mutus Liber prin Carte Muta (care nu spune nimic) este un mod gresit de interpretare filozofica. Semnele adoptate de constiinta umana pentru a manifesta gandirea sunt cuvintele. Latinii – care inteleg corect acest cuvant – le numesc desen, pictura, sculptura si arhitectura, prin intermediul carora Preotii-Scribi rezerva alesilor tainele Stiintei mutae artes, adica artele simbolice.Ce este un simbol? Συμβολη este o conventie, un semn de recunoastere. Un simbol este asadar ceea ce numim astazi un „Cod”, un sistem implicit de scriere adoptat pentru corespondenta diplomatica, chiar comerciala, pentru comunicatiile telegrafice si semaforice etc. Pentru un analfabet, orice volum este un mutus liber (mut). Un tom in ebraica, sanscrita sau chineza este un mutus liber—o carte muta, pentru majoritatea oamenilor, chiar daca sunt educati in limba proprie. Este asadar necesar sa ne obisnuim cu aceasta idee foarte simpla, ca Mutus Liber este o carte ca toate celelalte si ca o putem citi clar, daca detinem cheia cifrului.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (15)

Cartea Ucenicului - Cartea Companionului - Cartea MaestruluiVolumul de fata are o structura complexa, reunind sub um­brela sa trei manuale: „Cartea Ucenicului”, „Cartea Companio­nului” si „Cartea Maestrului”, intr-o editie complet revizuita si imbunatatita. Editia integrala este astfel un ghid esential pentru orice cale initiatica, dar in egala masura accesibil oricarei minti curioase a intelege universul fascinant al Francmasoneriei. Gasim aici filosofia, istoria, traditiile, simbolurile si misterele Francmasoneriei asa cum sunt ele concepute de gandul inalt al unui om liber, preocupat pe tot parcursul vietii sale sa gaseasca Adevarul si adevaratele semnificatii simbolice ale Initierii. Oswald Wirth, unul dintre principalii exponenti ai Francmasoneriei franceze, in calitate de fin cunoscator al Alchimiei si Hermetismului, ne dez­valuie aici faptul ca Initierea indeamna la a gandi si este un proces care necesita un efort personal, numai acesta conducand la desco­perirea Adevarului. Departe de a-si propune promovarea pedagogismului, acest volum dezvaluie treptele si semnificatiile Initierii pe calea catre Adevar. Conform autorului, Adevarul se dezvaluie doar treptat, prin munca proprie, cu efort sustinut, devotament si prin daruire de sine.Joseph Paul Oswald Wirth (1860-1943) a fost un ocultist elvetian, artist si autor. El a studiat ezoterismul si simbolismul cu Stanislas de Guaita si, in 1889, a creat sub indrumarea lui de Guaita un Tarot cartomantic care consta in doar 22 de arcane majore. Cunoscut sub numele „Arcanes du Tarot kabbalistique”, urma indeaproape planul Tarotului de Marsilia, dar a introdus mai multe modificari, incorporand in imaginile cartilor elemente de simbolism ocult. Pachetul Wirth/de Guaita este important in istoria Tarotului ocult, reprezentand primul dintr-un lung sir de pachete oculte, cartomantice si initiatice.Printre interesele sale se mai numarau francmasoneria si astrologia. El a scris mai multe carti in limba franceza cu privire la francmasonerie. Wirth fost initiat in francmasonerie in 28 ianuarie 1884, in loja La Bienfaisance Chalonnaise a Marelui Orient al Frantei. La intoarcerea sa in Paris, a devenit secretar al lui Stanislas de Guaita si s-a afiliat lojii Les Amis Triomphants. Nesatisfacut, in 1889 a devenit membru al lojii Le Travail et les Vrais Amis Fideles, ce facea parte din „Grande Loge symbolique ecossaise”, unde va fi de mai multe ori venerabil maestru. Aceasta loja se va alatura Marii Loji a Frantei, probabil la sfarsitul anului 1898.Printre operele sale se numara:• Le Tarot des imagiers du Moyen Age• Le symbolisme hermetique dans ses rapports avec l'Alchimie et la Franc-maconnerie• Le symbolisme astrologique: planetes, signes du zodiaque, maisons de l'horoscope, aspects, etoiles fixes• Les mysteres de l'art royal – Rituel de l'adepte, L'imposition des mains et la medecine philosophale,• La Franc-maconnerie rendue intelligible a ses adeptes, 3 vol.• Le livre de Thot comprenant les 22 arcanes du Tarot• L'ideal initiatique• Le serpent Vert.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (16)

In secolul al IV-lea i.H., un mare invatat grec, Metrodor din Kios, afirma: Ar fi tot atat de absurd sa credem ca nu exista decat o singura lume locuita in spatiul infinit, precum am crede in existenta unui singur spic de grau pe o campie nesfarsita.Din aceasta perspectiva, opinia mai multor savanti ai zilelor noastre este aceea ca a considera ca suntem singura civilizatie din Univers inseamna nu doar o dovada de imens orgoliu, dar si de o crasa ignoranta. Aceasta, deoarece chiar din calculul matematic al probabilitatilor reiese, intr-un mod edificator, posibilitatea existentei unui numar imens de alte civilizatii decat cea umana¦

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (17)

Ca o veritabila contributie teologica privind procesul initiatic, aceasta aparitie editoriala, demna de intreaga noastra atentie, prefigureaza convingator Calea regala si dezvolta acele rationamente care-l vor anima pe aspirant intru desavarsirea sa spirituala si edificarea Templului ideal al umanitatii.Lucrarea cuprinde 33 de subcapitole care, asem*nea vertebrelor ce alcatuiesc o impresionanta coloana aspirand catre inaltul Cerului, sugereaza treptele elevarii autentice si o bine-venita atitudine traditionala, in deplin acord cu ordinea universala. In afara acestei randuieli, ne spune autorul, nu poate exista nimic viabil; pe cale de consecinta, orice inovatie neconforma pe care omul o va introduce in mod voluntar in edificarea mundanului nu poate fi decat o palida si, de altfel, luciferica versiune, in raport cu ordinea divina atotstapanitoare.In lumea noastra, volumul de fata este cu adevarat unic, dar si deosebit de util, din moment ce reuseste sa confere un sens regular procesului initiatic, in acord cu credinta perena potrivit careia Arta regala este o maiestrie fecund inspirata de armonia sacra revelata subtil cu ajutorul instrumentarului geometric. Potrivit acestui credo suprem, Vasile Zecheru indica o cale de urmat de catre organizatia cu pretentii initiatice, aflata acum intr-o profunda si evidenta criza identitara. Discursul autorului este sustinut de o vasta bibliografie, ce poate constitui, prin ea insasi, o recomandare de lectura pentru cautatorul de Lumina interesat sa capete o mai buna intelegere asupra demersului de perfectionare spirituala.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (18)

Prezenta versiune in limba romana a fost alcatuita p*rnind de la articolele, studiile si recenziile cu tematica masonica publicate de Rene Guenon in diferite reviste ale epocii: La Gnose, Vers l´Unite, La France antimaconnique, Voile d´Isis, Etudes Traditionnelles, Regnabit. Aceste articole au aparut fie sub semnatura autorului, fie sub diverse pseudonime: „Le Sphinx”, „Palingenius”, „Le Liseur”.Referitor la cartea Francmasonerie si companionaj: studii si articole – una dintre cele mai complexe lucrari dedicate fenomenului initiatic – cunoastem ca aceasta a fost foarte asteptata in mediul masonic romanesc. Gratie clarificarilor inserate in text, lucrarea devine nu doar actuala, ca problematica si atitudine, ci si profund canonica. In stilul sau bine cunoscut, Guenon ne semnaleaza confuziile si erorile autorilor vremii si ne prezinta in contrapartida punctele sale de vedere, pentru elucidare si o mai buna intelegere.” Vasile Zecheru„Desi ezoterismul este intotdeauna si pretutindeni unul si acelasi in esenta, exista o mare varietate de metode (adica de cai) si modalitati, raspunzand diferitelor naturi umane. Iar lui Rene Guenon i-au displacut preeminenta sensibilului, atitudinea pasiva, componenta afectiva, devotionala, predominante in mistica crestina catolica. Refuzand sentimentalismul, el avea o predispozitie eminamente intelectuala, in care puritatea demersului cognitiv domina nazuinta sa spre Absolut.” Gelu Voican VoiculescuCUPRINS Cuvant-inainte .......... 5Introducere ..........18 Nota finala.......... 67 Distinctii semantice in terminologia masonica.......... 67 Doctrina masonica ..........71 Conceptii stiintifice si ideal masonic ..........73 Gnoza si Francmasoneria ..........83 Ortodoxie masonica ..........87 Inaltele grade masonice.......... 92 Marele Arhitect al Universului ..........96 Regimul scotian rectificat din 1776 pana in 1815 ..........109 Un proiect al lui Joseph de Maistre pentru unirea popoarelor ..........142 „By-ways of freemasonry” de rev. John T. Lawrence ..........152 Polemica in jurul Superiorilor Necunoscuti ..........157 Un initiat al societatilor secrete superioare, Franciscus Eques a capite galeato (1753-1814) ..........159 Stricta observanta si superiorii necunoscuti ..........164 Despre superiorii necunoscuti si despre „astral” ..........182 Despre puterile oculte.......... 199 Initierea mestesugareasca: companionaj si masonerie.......... 215 Constructorii din Evul Mediu ..........217 Colonia sau Strasburg?.......... 223 Companionajul si boemienii ..........226 Zidari si dulgheri ..........231 Initierea feminina si initierile de meserie ..........236 Monograma lui Christos si inima in vechile marci corporative ..........242 Marcile breslelor si sensul lor originar ..........257 Simbolismul masonic ..........265 Cuvantul pierdut si cuvintele substituite ..........267 Heredom ..........287 Pelerinajele ..........291 Martinez de Pasqually si Alesii Cohen .......... 299 Enigma martinez de Pasqually.......... 301 O noua carte despre ordinul Alesilor Cohen ..........325 Documente inedite despre ordinul Alesilor Cohen ..........333 Instructiuni asupra creatiei universale materiale temporale si asupra numarului sesimii care a zamislit-o si raporturile sale cu fiinta umana.......... 338 Prima instructiune ..........338 A doua instructiune, din ziua de luni, 20 ianuarie 1774..........343 A treia instructiune din ziua de vineri, 14 ianuarie 1774 ..........346 A patra instructiune de luni, 17 ianuarie 1774..........347 A cincea instructiune de vineri, 21 ianuarie 1774 ..........352 „Roza-cruce din Lyon” ..........359

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (19)

Populatiile, dupa cum stim, nu au memorie istorica. Repeta la nesfarsit greselile trecutului, fara a-si da seama ca tocmai aceste erori le-au condus parintii, inaintea lor, spre aceleasi scadente pe care le vor trai sub o forma agravata inainte de sfarsitul secolului nostru. Observati, de exemplu, prin ce au trecut bunicii lor la inceputul acestui secol, gratie muncii inversunate a predecesorilor nostri. Dupa ce au cunoscut, fara limite, liberalizarea moravurilor, abolirea moralei si, cu alte cuvinte, ratacirile spiritului, au cunoscut „Criza economica“, iar apoi, razboiul. In prezent, copiii si nepotii lor se indreapta spre un deznodamant asemanator, dar si mai grav, caci de asta data finalul ne va permite in sfarsit sa ne punem pe picioare „Noua Ordine Mondiala“, fara ca nici unul dintre ei sa-si dea seama, fiind mult prea preocupati cu totii de a-si satisface in proportie exagerata necesitatile senzuale cele mai primare.Aceasta carte trebuie tratata asem*nea unui document istoric. Ea este utila celor ce doresc sa studieze istoria antisemitismului. Opiniile autorului nu reprezinta opiniile noastre. Ele pot fi utile celor care vor sa studieze fenomenul.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (20)

Ascensiunea celui de-al patrulea Reich dezvaluie adevarul despre puterea oculta americana.In aceasta expunere exploziva, legendarul Jim Marrs exploreaza posibilitatea infricosator de reala ca astazi, in Statele Unite sa infloreasca o ideologie insidioasa despre care se crede ca a fost invinsa cu mai bine de jumatate de secol in urma. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nazistii de rang inalt, impreuna cu tinerii si protejatii lor fanatici, au folosit avutiile praduite din intreaga Europa pentru a crea companii corporatiste in multe tari, facandu-si drum mai apoi in SUA. Au adus cu ei tehnologii si arme miraculoase care au ajutat la castigarea cursei spatiale. Dar si-au adus si filozofia nazista bazata pe premisa autoritara ca scopul justifica mijloacele - inclusiv razboaiele neprovocate de agresiune si restrangerea libertatilor individuale - care de atunci a impus o stapanire de fier in „tara celor liberi”.Jim Marrs a adunat dovezi convingatoare ale efortului care a fost intreprins in ultimii saizeci de ani de a aduce o forma de national-socialism in SUA, creand in esenta un nou imperiu sau „Al patrulea Reich”.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (21)

Momente si Portrete din Istoria Serviciilor Secrete romanesti (1924-1989) - Cristian TroncotaServiciile secrete sunt veritabile aducatoare de „lebede negre”. Credinta mea este ca noua generatie de istorici nu va mai fi dispusa la nici un fel de compromis. Nici pro, nici anti. Adica promonarhistii si antimonarhistii, proantonescienii si antiantonescienii, procalisti si anticarlisti, promanistii si antimanistii, probratieni si antibratieni, procomunistii si anticomunistii, proholocaustologii si antiholocaustologii, prosecuristi si antisecuristi etc, acestea nu reprezinta curente istoriografice de viitor. Cred ca nu reprezinta altceva decat reflexe jalnice ale unor dispute politice, sau reexaminari politice, in functie de conjunctura din partea unor formatori de opinie, care nu au nimic in comun cu cercetarea istorica, dar care sunt foarte voluntari si vocali fata de avantajele materiale de care beneficiaza din plin. Sper sa se coaguleze si la noi, cu timpul, o scoala de gandire istoriografica, o scoala critica, cu rol de a curata toata zgura mostenita de la politicianismul guraliv, certaret si mai deloc productiv al diverselor epoci istorice. Nu vom putea niciodata construi relatii normale cu o mare putere, indiferent care este sau oricare va fi ea, cu frica in suflet si/sau stand in genunchi. Este un mesaj peste timp pe care intelligence-ul romanesc, in partile lui pozitive, ni-l transmite. Cred ca a venit vremea ca, in urma analizei lucide a trecutului, sa stabilim neimplinirile datorate intrigilor marunte si rautatilor de care am fost capabili, intai, noi romanii, inainte de a-i culpabiliza pe altii A venit timpul sa ne asumam cu decenta si responsabilitate acel trecut care nu ne convine si care ne doare. Poate asa ne vom lecui. Trebuie ca fiecare cetatean sa devina constient ca fara securitate nationala nu poate fi democratie, nu poate fi prosperitate in legalitate, nu se pot afirma drepturile omului, nu exista loialitate, prestigiu national, o imagine pozitiva in lume. (Cristian Troncota)

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (22)

Cu o admirabila inspiratie si cu infinita generozitate, autorul cartii il invita pe cititor la o calatorie insolita pe firul istoriei, catre originile traditiei initiatice europene. Omul modern a pierdut, in mare parte, interesul pentru ezoterismul autentic si, tocmai de aceea, o astfel de revizitare a traditiei initiatice precum cea propusa in prezenta lucrare va aduce, cu siguranta, un plus de intelegere in ceea ce priveste philosophia occulta, cunoasterea de Sine si, generic vorbind, realizarea spirituala.Parcurgand paginile acestui volum, vom fi uimiti sa descoperim ca ilustrii ganditori antici n-au fost doar intemeietori de scoala, savanti sau filosofi renumiti in epoca lor, ci si mari maestri spirituali preocupati sa introduca un grad mai mare de claritate in mentalul colectiv. Pitagora, Platon, Philon din Alexandria, Plotin, Proclus, artistii Renasterii, savantii stiintei experimentale, dar si nume de rezonanta din panteonul cultural european, precum Francis Bacon, Isaac Newton (si multi altii) puncteaza aici, rand pe rand, prin contributiile lor, venerabila traditie initiatica.Abordarea inedita pe care autorul o prezinta cititorului dornic de cunoastere scoate in evidenta, cu deosebire, acele aspecte care, de regula, raman insesizabile pentru ca au, in mod inerent, o dimensiune profund initiatica si operativa; prin aceasta, cartea poate fi luata ca un indreptar menit sa aduca mai multa lumina intr-un domeniu pe cat de interesant, pe atat de insuficient cunoscut, mai ales ca, la finele calatoriei, ni se dezvaluie Francmasoneria speculativa moderna, cea care, de mai bine de trei secole, polarizeaza atentia publicului larg.

vezi mai mult

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (23)

Urmarirea fiecarei miscari online si a fiecarei apasari de tastatura. Explozia de retete medicale. Siguranta rezervelor de apa. Tehnicile de reprimare ale politiei. Industria de armament care promoveaza razboaiele. Ar trebui sa fie o surpriza profiturile record din industriile high-tech, media, farmaceutica, alimentara, a armelor si a energiei si bogatia in crestere a catorva persoane? Adevarul brutal este ca viata moderna este condusa de marile corporatii, politicieni cinici, agentii guvernamentale puternice si interese obscure.Trecand in revista o istorie a conspiratiilor guvernamentale si corporatiste si accelerarea moderna a incercarilor de a domina masele, Control: MKUltra, Teoria darelor chimice si conspiratia de suprimare a maselor analizeaza modul in care guvernul, marile corporatii si cei cativa privilegiati manipuleaza gandurile, comportamentele si actiunile populatiei. Cartea dezvaluie modul in care NSA, cipurile, camerele de supraveghere, motoarele de cautare, retelele de socializare si marile corporatii ne spioneaza fiecare actiune si incearca sa ne controleze, precum si modul in care mass-media si propaganda guvernamentala complo­teaza pentru a ne influenta deciziile zilnice. Se pune intrebarea de ce Big Ag si Big Pharma ne vand alimente, medicamente si bauturi cu beneficii indoielnice. Constientizand si aparand impotriva ignorantei si a slabiciunilor care sunt usor de exploatat, aceasta socanta carte examineaza programe guvernamentale obscure, evenimente inexplicabile si urmarile lor infricosatoare, inclusiv programul de control MKUltra, darele chimice, HAARP, programul ultrasecret al NSA de supraveghere pe scara larga, dronele de spionaj ale CIA, OZN-urile, armele acustice de inalta tehnologie, cipurile RFID, Proiectul Monarch, Proiectul Montauk, fluorura din apa noastra, experimentele guvernamentale LSD, Ebola si alti virusi care depopuleaza, antidepresivele, medicamentele care modifica starea de spirit, pastilele impotriva anxietatii, somniferele care incurajeaza letargia, hipnoza sexuala, evenimentele sub steaguri false si supravegherea 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin intermediul telefoanelor, computerelor si aparatelor de uz curent, pentru a numi doar cateva dintre acestea.

vezi mai mult

  • Termeni si Conditii
  • Politica Cookies
  • Contact

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati experienta dumneavoastra pe site si pentru a analiza traficul. Prin continuarea navigarii, va exprimati acordul asupra utilizarii cookie-urilor. Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati Politica de Cookies.

© 2024 IdeiCarti.ro

Carti Despre Vise Istorice - IdeiCarti.ro (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6011

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.